Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εκτέλεση
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τα καρύδια στη σάλτσα, αφού μαγειρευτεί.
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα.
- Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε ζεστό το γάλα σόγιας. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα.
- Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
- Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ.
- Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα με μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σάλτσα με μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά.
- Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη νηστίσιμη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 – 200 βαθμούς C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10 λεπτά για να τραβήξει τα υγρά του.
- Εκτός από νηστίσιμα λαζάνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε παραδοσιακό ζυμαρικό θέλετε, όπως κουλουρία Ρόδου.
- Μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε χοντρό χωριάτικο φύλλο. Το κόβετε σε κομμάτια σαν λαζάνια, το ψήνετε για 10′ στο φούρνο να ξεραθεί και το χρησιμοποιείτε.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ