Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
- Βράζουμε για 10 λεπτά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι.
- Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει το τυρί και να μαστιχώσει μέσα στο τηγάνι μας.
- Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι και αφήστε το λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου να κάνει κρούστα από λιωμένο τυρί τραγανιστή.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.
- Μπορούμε να φτιάξουμε παστίτσιο με πένες στο τηγάνι ή με όποιο ζυμαρικό μας αρέσει.
- Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με την κλασική εκδοχή, το πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα και το γκρατινάρουμε στο φούρνο (να κάνει κρούστα).