• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα/ες κανελα
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
  • 1 lt νερό ή ζωμό
  • 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παστίτσιο στο τηγάνι

    Ξεκινάμε το ψευτοπαστίτσιο στο τηγάνι, συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για το παστίτσιο συνταγή στο τηγάνι,

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.

    Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

    Βράζουμε για 10 λεπτά. Δείτε όλα τα μυστικά για το βράσιμο των ζυμαρικών.

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.

    Ανακατεύουμε για 1 λεπτό το παστίτσιο συνταγή στο τηγάνι.

    Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι.

    Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει το τυρί και να μαστιχώσει μέσα στο τηγάνι μας.

    Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι και αφήστε το λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου να κάνει κρούστα από λιωμένο τυρί τραγανιστή.

    Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

    Διαφήμιση

    Μυστικά για τέλειο παστίτσιο στο τηγάνι

    Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.

    Μπορούμε να φτιάξουμε παστίτσιο με πένες στο τηγάνι ή με όποιο ζυμαρικό μας αρέσει.

    Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με την κλασική εκδοχή, το πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα και το γκρατινάρουμε στο φούρνο (να κάνει κρούστα).

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×