Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Βράζουμε για 10 λεπτά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει το τυρί και να μαστιχώσει μέσα στο τηγάνι μας.
Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι και αφήστε το λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου να κάνει κρούστα από λιωμένο τυρί τραγανιστή.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Μυστικά
Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.
Μπορούμε να φτιάξουμε παστίτσιο με πένες στο τηγάνι ή με όποιο ζυμαρικό μας αρέσει.
Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με την κλασική εκδοχή, το πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα και το γκρατινάρουμε στο φούρνο (να κάνει κρούστα).