Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Ξεκινάμε βράζοντας τις πένες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
- Μόλις βράσουν οι πένες, τις σουρώνουμε.
- Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, φτιάχνουμε την κρέμα.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ψήνουμε το βούτυρο με το αλεύρι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα, για 1 με 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθούν τυχόν κόμποι.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με την κρέμα στη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά, για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο.
- Μόλις η κρέμα πήξει και χοντρές φουσκάλες βγουν στην επιφάνεια, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στην κρέμα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να ενσωματωθούν στην κρέμα.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Θα χρησιμοποιήσουμε βαθύ (7 εκ.) ταψί 26×34 εκ.
- Λαδώνουμε το ταψί με ένα πινέλο φροντίζοντας να λαδωθεί και στα πλαϊνά του.
- Ρίχνουμε 2 κουταλιές βαθιές κρέμα στο ταψί.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο ταψί και προσθέτουμε το μπεικον και τα τυριά.
- Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του.
- Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.