Μακαρόνια µε χταπόδι

Μακαρόνια με χταπόδι, με τέλεια σάλτσα, για ένα τραπέζι με φίλους, αλλά και για οικογενειακό σαρακοστιανό γεύμα.

Εύκολη
0:50

6

5 λεπτά

45 λεπτά

χταπόδι με μακαρόνια

Υλικά

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ένα εξαιρετικά ισορροπημένο γεύμα καθώς μας προσφέρει όλα τα μικροστοιχεία που χρειαζόμαστε.  Τα μακαρόνια μας προσφέρουν άμεσα ενέργεια καθώς αποτελούν πηγή υδατανθράκων, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Το χταπόδι με τη σειρά του μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και φυσικά τα περίφημα ω-3 λιπαρά οξέα. Κρατήστε αυτό  : προτιμούμε γεύματα με ζυμαρικά να τα καταναλώνουμε σπίτι μας, αντί για έξω, καθώς  οι σάλτσες που χρησιμοποιούνται μπορεί να εκτοξεύσουν τη θερμιδική του αξία.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πρώτα καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπουκιές το χταπόδι.
  2. Ζεσταίνουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το χταπόδι στη κατσαρόλα, και σωτάρουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, το δαφνόφυλλο και  το μπαχάρι και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
  5. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 35 με 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα.
  6. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  7. Με μια τσιμπίδα και ενώ τα μακαρόνια στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με το χταπόδι.
  8. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με τσιμπίδα.
  9. Βράζουμε για 2 λεπτά τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε ζεστά.
Απόρρητο