Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπουκιές το χταπόδι.
Ζεσταίνουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το χταπόδι στη κατσαρόλα, και σωτάρουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 35 με 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Με μια τσιμπίδα και ενώ τα μακαρόνια στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με το χταπόδι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με τσιμπίδα.
Βράζουμε για 2 λεπτά τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε ζεστά.