Ταλιατέλες με κοτόπουλο και πικάντικη κρέμα λαχανικών

Ταλιατέλες με κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα και μπαχαρικά. Μια πλούσια, εύκολη και γεμάτη γεύση συνταγή για εντυπωσιακό και χορταστικό γεύμα.

Εύκολη
0:25

4 μερίδες

10 λεπτά

15 λεπτά

ταλιατέλεσ με κοτόπουλο

Υλικά

ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το κοτόπουλο.
  2. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να ψηθεί από τη μία πλευρά χωρίς να το γυρίζουμε συνεχώς. Όταν ροδίσει, το γυρίζουμε και το ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  3. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε για να μείνει ζεστό.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο και, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφαιρούμε το σκόρδο.
  5. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε.
  6. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.
  7. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.
  8. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και τον ζωμό.
  9. Βράζουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών, τρίβοντας συγχρόνως με μια κουτάλα τον πάτο του τηγανιού για να ντεγκλασάρουμε τους καραμελωμένους χυμούς.
  10. Προσθέτουμε την κρέμα και το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  11. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη από τα μπαχαρικά για πιο έντονη γεύση.
  12. Έχουμε ήδη βράσει τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε κατευθείαν στη σάλτσα, όπως στάζουν. Αν θέλουμε πιο υγρή σάλτσα, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών.
  13. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  14. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, σερβίρουμε και τρίβουμε μπόλικο τυρί.
Απόρρητο