Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτάμε τα λουκάνικα σε νερό που βράζει για 2’.
- Βγάζουμε το περίβλημα από τα λουκάνικα (δηλαδή το εντεράκι τους) και τα ψιλοκόβουμε.
- Τα σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό μέρος).
- Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά και τα σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας με σπάτουλα την κατσαρόλα να ντεγλασάρει.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φασκόμηλο και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και χωρίς να τα σουρώσουμε τα παίρνουμε με πιρούνα (να στάζουν) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2’.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Προαιρετικά, τρίβουμε ώριμη παρμεζάνα.