Μακαρόνια με λουκάνικα μανιτάρια και ντομάτα. Συνταγή εύκολη και οικονομική για γρήγορη και πεντανόστιμη μακαρονάδα που αρέσει σε όλους!

Μακαρόνια με λουκάνικα μανιτάρια και ντομάτα. Συνταγή εύκολη και οικονομική για γρήγορη και πεντανόστιμη μακαρονάδα που αρέσει σε όλους!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
42

Για τα μακαρόνια με λουκάνικα

  • 1 συσκ. ταλιατέλες (500 γραμ.)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 10 μεγάλα ασπρομανίταρα
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 συσκ. ντοματάκια πομοντόρια αποφλοιωμένα
  • 1 κλων. φασκόμηλο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βουτάμε τα λουκάνικα σε νερό που βράζει για 2’.

    Βγάζουμε το περίβλημα από τα λουκάνικα (δηλαδή το εντεράκι τους) και τα ψιλοκόβουμε.

    Τα σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό μέρος).

    Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια.

    Αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά και τα σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας με σπάτουλα την κατσαρόλα να ντεγλασάρει.

    Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φασκόμηλο και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.

    Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και χωρίς να τα σουρώσουμε τα παίρνουμε με πιρούνα (να στάζουν) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2’.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Προαιρετικά, τρίβουμε ώριμη παρμεζάνα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται