Εκτέλεση
Βουτάμε τα λουκάνικα σε νερό που βράζει για 2’.
Βγάζουμε το περίβλημα από τα λουκάνικα (δηλαδή το εντεράκι τους) και τα ψιλοκόβουμε.
Τα σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό μέρος).
Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά και τα σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας με σπάτουλα την κατσαρόλα να ντεγλασάρει.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φασκόμηλο και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και χωρίς να τα σουρώσουμε τα παίρνουμε με πιρούνα (να στάζουν) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2’.
Σερβίρουμε αμέσως.
Προαιρετικά, τρίβουμε ώριμη παρμεζάνα.