Ανοιξιάτικες σουπιές με φακές και σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι και φακές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Οι σουπιές με το σπανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αγαπάμε όλοι. Μαγειρεμένο όμως έτσι όπως σας το δίνω, πιστέψτε με ότι θα ξετρελαθείτε

Δύσκολη
1:25

4

10 λεπτά

1 ώρα και 15 λεπτά

σουπιές με σπανάκι και φακές της Αργυρώς

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25΄, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε.
  3. Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τις σουπιές με σπανάκι και φακές και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄.
  4. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές.
  6. Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  7. Σβήνουμε με το κρασί.
  8. Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.
  9. Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές.
  10. Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
  11. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄.
  12. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
  13. Στο τέλος, το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.
  14. Αν σας άρεσαν οι σουπιές με σπανάκι και φακές πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε και την παρακάτω συνταγή:

Απόρρητο