Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25΄, μέχρι να μισομαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε.
Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τις σουπιές με σπανάκι και φακές και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄.
Προσθέτουμε τις καθαρισμένες σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές.
Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές.
Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Στο τέλος, το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.