Γαρίδες με ρυζι

Δύσκολη
0:25

4

5 λεπτά

20 λεπτά

Γρήγορο πιλάφι με γαρίδες

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φροντιζουμε να ξεπαγωσουμε τις γαριδες απο πριν.
  2. Τις καθαριζουμε
  3. Σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4΄ (προσοχή να μην αλλάξουν χρώμα).
  4. Προσθέτουμε το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το βαθύ τηγάνι ή τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι.
  7. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και τον κρόκο.
  8. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5΄.
  9. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.
  10.  

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ

Απόρρητο