Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΙΤΕΣ µΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
- Τα αλατοπιπερώνουμε.
- Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση.
- Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
- Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου.
- Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό.
- Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας με ένα κουτάλι τυρί κρέμα.
- Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες.
- Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
- Ζεστές ή κρύες είναι τέλειες!