• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
15

Υλικά

  • Μερίδες 4 τμχ
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε καρέ
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος ή ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι απλά να γίνει διάφανο

    Τρώγονται ζεστές ή κρύες

    Ανοιχτές πίτες µε λαχανικά

    Ανοιχτές πίτες µε λαχανικά και τυρί κρέμα

    • Για τις ανοιχτές πίτες µε λαχανικά και τυρί κρέμα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
    • Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
    • Τα αλατοπιπερώνουμε.
    • Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση.
    • Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
    • Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου.
    • Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό.
    • Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας με ένα κουτάλι τυρί κρέμα.
    • Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες.
    • Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
    • Ζεστές ή κρύες είναι τέλειες!
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται