Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Κόβουμε σε κύβο τις μελιτζάνες και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
- Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10’ να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
- Στο μεταξύ σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον ροδίζουμε για 7-8’ από όλες τις πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν για 4-5’ και στο τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10’.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά της γέμισης.
- Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και τα χτυπημένα αυγά.
- Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα κάτω.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι.
- Βάζουμε και τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και καλύπτουμε την πίτα μας.
- Στρίβουμε λίγο προς τα μέσα σε λεπτό κόθρο για να κλείσει καλά η πίτα μας.
- Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε ελαιόλαδο και νερό και ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 10’ λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ