Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε πρώτα ρηχό ταψί μακρόστενο.
- Στρώνουμε 7 φύλλα Βηρυτού βουτυρωμένα.
- Βάζουμε σε μπολ τα τυριά. Με πιρούνι τα λιώνουμε και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αδειάζουμε την γέμιση στα φύλλα.
- Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα πολίτικα φύλλα βουτυρώνοντάς τα.
- Μπήγουμε τα περισσεύματα φύλλων από κάτω ή γυρίζουμε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων πάνω στο τυρί και κόβουμε με μαχαίρι τα περισσεύματα των πάνω φύλλων.
- Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια την επιφάνεια των φύλλων.
- Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια.
- Ραντίζουμε πεταχτά λίγες σταγόνες νερό ώστε να μην ανασηκώνονται με το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC αέρα για περίπου 30′ ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά το φύλλο.
ΣΙΡΟΠΙ
- Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό και ζάχαρη και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 2′.
- Τέλος, προσθέτουμε το θυμαρίσιο μέλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε το καυτό γλυκό αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με το ζεστό σιρόπι.
- Περιχύνουμε το γλυκό σιγά σιγά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και βγάζουμε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη ψίχα φιστίκι.
- Εναλλακτικά δεν σιροπιάζουμε, απλά αχνίζουμε με κανελοζάχαρη. Σερβίρεται ζεστή.