Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
- Ξεκινάμε τα μπουρεκάκια με τυρί, ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τη φρυγανιά.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και να σφίξει.
- Ανοίγουμε το φύλλο στον πάγκο και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
- Βάζουμε τις 2 λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη.
- Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και με πινέλο το αλείφουμε καλά.
- Το διπλώνουμε κατά μήκος.
- Ακουμπάμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπουρεκάκι (φλογέρα).
- Τα λαδώνουμε καλά και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στον αέρα, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips
- Αν αφήσουμε τη γέμιση να παγώσει και να σφίξει, γεμίζονται πιο εύκολα τα μπουρέκια.