Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΙΚΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΙΚΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τα φύλλα (12) στον πάγκο της κουζίνας και τα αφήνουμε απλωτά για 10 λεπτά να στεγνώσουν.
- Τα θρυμματίζουμε εύκολα αφού ξεραθούν.
- Βουτυρώνουμε καλά ή λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
- Τοποθετούμε μέσα τα σπασμένα φύλλα όσο πιο απαλά γίνεται, χωρίς να τα πατάμε, και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τα σπασμένα φύλλα και αφήνουμε να σταθεί η πίτα και να ρουφήξει τα υγρά για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
- Τη σερβίρουμε ζεστή, σαν κυρίως γεύμα.
Tips
- Αφήστε τα φύλλα λίγο να στεγνώσουν και έπειτα θα ποτίσουν καλύτερα με τα υγρά της γέμισης, δίνοντάς σας μια από τις πιο νόστιμες πίτες που έχετε φάει ποτέ.