Εκτέλεση
Για την αλμυρή γιαουρτόπιτα με φύλλο κρούστας, ανοίγουμε τα φύλλα (12) στον πάγκο της κουζίνας και τα αφήνουμε απλωτά για 10΄να στεγνώσουν. Τα θρυμματίζουμε εύκολα αφού ξεραθούν.
Βουτυρώνουμε καλά ή λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε μέσα τα σπασμένα φύλλα όσο πιο απαλά γίνεται, χωρίς να τα πατάμε, και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τα σπασμένα φύλλα και αφήνουμε να σταθεί η πίτα και να ρουφήξει τα υγρά για 30΄.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Τη σερβίρουμε ζεστή, σαν κυρίως γεύμα.
Extra Tip
Αφήστε τα φύλλα λίγο να στεγνώσουν και έπειτα θα ποτίσουν καλύτερα με τα υγρά της γέμισης, δίνοντάς σας μια από τις πιο νόστιμες πίτες που έχετε φάει ποτέ. Διαβάστε και τα υπόλοιπα μυστικά μου για να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες πίτες για τους αγαπημένους σας!