Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ µΕ ΚΙµΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ µΕ ΚΙµΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ µΕ ΚΙΜΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 4 με 5 λεπτά, να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε.
- Σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά γιατί τα υγρά του είναι λίγα.
- Αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως.
- Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά έως ότου πυκνώσει το μείγμα και γίνει κρέμα.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να τα απορροφήσει η κρέμα.
- Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και τον μαγειρεμένο κιμά.
- Ανοίγουμε το φύλλο από την συσκευασία και το απλώνουμε στον πάγκο.
- Με πινέλο λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε κατά μήκος.
- Το κόβουμε στη μέση.
- Κάθε φύλλο μάς δίνει δύο μπουρέκια.
- Απλώνουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες (φλογέρα) και ρολάρουμε.
- Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
- Αραδειάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί.
- Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25 με 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.
- Μπορούμε και να τα τηγανίσουμε αν θέλουμε.
- Ιδανικά για μπουφέ και πάρτυ!