"
Μπουρεκάκια με κιμά τραγανά ως την τελευταία μπουκιά και πεντανόστιμα με την αφράτη σιμιγδαλοκρέμα. Ωραία ιδέα για τραπέζια και μπουφέ. Τα ψήνουμε λίγο...

Μπουρεκάκια με κιμά τραγανά ως την τελευταία μπουκιά και πεντανόστιμα με την αφράτη σιμιγδαλοκρέμα. Ωραία ιδέα για τραπέζια και μπουφέ. Τα ψήνουμε λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι μας

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα μπουρεκάκια µε κιµά

  • 1 συσκ. φύλλο πολίτικο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα (ψιλοκομμένη)
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 lt φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για το φύλλο
  • Ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα μπουρεκάκια µε κιμά

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 4 με 5 λεπτά, να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε.

    Σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά γιατί τα υγρά του είναι λίγα.

    Αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως.

    Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά έως ότου πυκνώσει το μείγμα και γίνει κρέμα.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να τα απορροφήσει η κρέμα.

    Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και τον μαγειρεμένο κιμά.

    Ανοίγουμε το φύλλο από την συσκευασία και το απλώνουμε στον πάγκο.

    Με πινέλο λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε κατά μήκος.

    Το κόβουμε στη μέση.

    Κάθε φύλλο μάς δίνει δύο μπουρέκια.

    Απλώνουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες (φλογέρα) και ρολάρουμε.

    Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.

    Αραδειάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα.

    Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25 με 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

    Ιδανικά για μπουφέ και πάρτυ!

    Μπουρεκάκια καλοκαιρινά της Αργυρώς
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×