Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψιί 35 εκατοστών για πιτα.
- Λαδώνουμε το ταψί και ακτινωτά απλώνουμε 3 φύλλα χωριάτικα, ραντίζοντάς τα με ελαιολαδο.
- Τρίβουμε τα τυριά σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιολαδο.
- Στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας, ελαφρά τσαλακωμένο, πάνω στα χωριάτικα φύλλα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και περιχύνουμε με 1 φλ. μίγμα γάλα-αυγών.
- Επαναλαμβάνουμε 4 στρώσεις με τσαλακωμένα φύλλα (εναλλάξ χωριάτικο και κρούστας), τυριά και μίγμα γόλα-αυγών.
- Καλύπτουμε την πίτα με τα άλλα 2 φύλλα κρούστας, ελαφρά τσαλακωμένα.
- Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα αυγών.
- Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι.
- Δεν τρυπάμε τη βάση της πίτας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει από το ταψί.
- Το τρύπημα των φύλλων στην επιφάνεια βοηθάει στο να εξατμίζονται οι υδρατμοί της πίτας και να έχουμε σαν αποτέλεσμα μια τραγανή και ξεροψημένη πίτα.