• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 5 χωριάτικα φύλλα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ξερή μυζήθρα
  • 800 γρ. φρέσκο γάλα
  • 700 γρ. φέτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτας

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Τυρόπιτα Λαμίας

    Για την τυρόπιτα Λαμίας

    Αυτή η πιτα είναι απλά φανταστική! Τα δύο διαφορετικά είδη φύλλων κάνουν τη διαφορά στη γεύση και την υφή! Στην συνέχεια για την τυρόπιτα Λαμίας

    • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψι 35 εκατοστών για πιτα.
    • Λαδώνουμε το ταψι και ακτινωτά απλώνουμε 3 φυλλα χωριάτικα, ραντίζοντάς τα με ελαιολαδο.
    • Τρίβουμε τα τυρια σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπερι.
    • Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγα με το γαλα και το ελαιολαδο.
    • Στρώνουμε 1 φυλλο κρούστας, ελαφρά τσαλακωμένο, πάνω στα χωριάτικα φυλλα.
    • Πασπαλίζουμε με λίγο τυρι και περιχύνουμε με 1 φλ. μιγμα γαλα-αυγων.
    • Επαναλαμβάνουμε 4 στρώσεις με τσαλακωμένα φυλλα (εναλλάξ χωριάτικο και κρούστας), τυρια και μιγμα γαλα-αυγων.
    • Καλύπτουμε την πιτα με τα άλλα 2 φυλλα κρούστας, ελαφρά τσαλακωμένα.
    • Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μιγμα αυγων.
    • Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρουνι.
    • Δεν τρυπάμε τη βάση της πιτας.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φουρνο στους 180°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει από το ταψι.

    Επιπλέον μυστικο

    Το τρύπημα των φυλλων στην επιφάνεια βοηθάει στο να εξατμίζονται οι υδρατμοί της πιτας και να έχουμε σαν αποτέλεσμα μια τραγανή και ξεροψημένη πιτα.

    Αν σας άρεσε, δείτε ακόμα,

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×