Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ
- Πλένουμε και στραγγίζουμε πρώτα όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε σουρωτήρι.
- Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι.
- Τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε να σταθούν για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους.
- Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν’ αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
- Θα μειωθεί η γέμιση στο μισό του όγκου της.
- Προσθέτουμε τη φέτα και τριμμένο πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ., στρώνουμε ένα ένα φύλλο σουρωτά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καθένα χωριστά.
- Κάτω βάζουμε 6 φύλλα.
- Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, σουρωτά, ραντίζοντας ένα ένα με ελαιόλαδο.
- Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Χαράζουμε τη χορτόπιτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι.
- Ψήνουμε σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, στους 180°C, για 1 ώρα.