Μυρώνια, καυκαλήθρες και όποιο άλλο αρωματικό χόρτο βρείτε, προσθέστε το. Να στραγγίζετε καλά τα χόρτα για να μην νωτίζουν τα...

Μυρώνια, καυκαλήθρες και όποιο άλλο αρωματικό χόρτο βρείτε, προσθέστε το. Να στραγγίζετε καλά τα χόρτα για να μην νωτίζουν τα φύλλα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε

Για τη χορτόπιτα με φέτα

  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 1 κ. σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος μόνο το υπόλοιπο το κρατάμε για ζωμούς)
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. καυκαλήθρες και μυρώνια
  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • 300 γρ. φέτα (τρίμμα)
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε τα χόρτα να σταθούν 15΄-20΄

    Ρηχό ταψί

    Χαράζουμε την πίτα πριν μπει στο φούρνο

     

    Για τη χορτόπιτα

    Πλένουμε και στραγγίζουμε πρώτα όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε σουρωτήρι.

    Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι.

    Τ’ ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε να σταθούν για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους.

    Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν’ αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.

    Θα μειωθεί η γέμιση στο μισό του όγκου της.

    Προσθέτουμε τη φέτα και τριμμένο πιπέρι.

    Διαφήμιση

    Για το στήσιμο

    Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ., στρώνουμε ένα ένα φύλλο σουρωτά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καθένα χωριστά.

    Κάτω βάζουμε 6 φύλλα.

    Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

    Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, σουρωτά, ραντίζοντας ένα ένα με ελαιόλαδο.

    Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων.

    Για το ψήσιμο

    Χαράζουμε τη χορτόπιτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι.

    Ψήνουμε σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, στους 180°C, για 1 ώρα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×