Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και ελάχιστο αλάτι για να αποβάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους.
- Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6΄-7΄ να μαλακώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄-2΄.
- Τότε προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα, περίπου 6΄-7΄.
- Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τις ντομάτες και το κρασί.
- Αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά.
- Τέλος προσθέτουμε το γάλα, που θα βοηθήσει να μελώσει και να δώσει έξτρα γεύση.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, για 35΄- 40΄.
- Στο τέλος θα έχει γίνει ο κιμάς μελωμένος και η σάλτσα πυκνή.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταρτιέρα κεραμική και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
- Αδειάζουμε τον κιμά.
- Φτιάχνουμε τον πουρέ.
- Αδειάζουμε τον πουρέ στο σκεύος.
- Ψήνουμε στους 200°C σε αντιστάσεις για 15΄.
- Χαμηλώνουμε στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40΄, μέχρι να ροδίσει.