Ζαμπονοτυρόπιτα

Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φανταστική και εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας. Σπιτική, πολύ εύκολη που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη σε όποιον και να τη σερβίρεις! Η λαχτάρα σας να την δοκιμάσετε μόλις ευωδιάσει η κουζίνα σας θα είναι απερίγραπτη!

12

15 λεπτά

1 ώρα

ζαμπονοτυροπιτα - ζαμπονοτυροπιτα τησ τεμπελασ - ζαμπονοτυροπιτα με φυλλο κρουστασ - σπιτικη ζαμπονοτυροπιτα - ζαμπονοτυροπιτα αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή ψιλοκόβοντάς τα σε κυβάκια.
  2. Τα βάζουμε σε μπολ.
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.
  5. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
  6. Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.
  7. Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
  8. Χαράζουμε ελαφρά την σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.
  9. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.
  10. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας.
  11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.
Απόρρητο