Σπιτική, πολύ εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη σε όποιον και να τη σερβίρεις! Η λαχτάρα σας να την...

Σπιτική, πολύ εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη σε όποιον και να τη σερβίρεις! Η λαχτάρα σας να την δοκιμάσετε μόλις ευωδιάσει η κουζίνα σας θα είναι απερίγραπτη!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
784

Για τη ζαμπονοτυρόπιτα

  • 250 γρ. κασέρι
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. έμενταλ
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή ψιλοκόβοντάς τα σε κυβάκια.

    Τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

    Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.

    Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.

    Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.

    Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.

    Χαράζουμε ελαφρά την σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.

    Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.

    Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται