Σπιτική, πολύ εύκολη που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη σε όποιον και να τη σερβίρεις! Η λαχτάρα σας να την δοκιμάσετε μόλις ευωδιάσει η κουζίνα σας θα...

Σπιτική, πολύ εύκολη που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη σε όποιον και να τη σερβίρεις! Η λαχτάρα σας να την δοκιμάσετε μόλις ευωδιάσει η κουζίνα σας θα είναι απερίγραπτη!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
574

Για τη ζαμπονοτυρόπιτα

  • 250 γρ. κασέρι
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. έμενταλ
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βουτυρώνουμε το σκεύος μας

    Χαράζουμε ελαφρά το φύλλο

    Την αφήνουμε να σταθεί 15΄πριν την ψήσουμε

    Για τη ζαμπονοτυρόπιτα

    Ξεκινάμε τη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα της τεμπέλας με φύλλο κρούστας, από την Αργυρώ, τρίβοντας σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβοντάς τα σε κυβάκια.

    Τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

    Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.

    Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.

    Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.

    Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.

    Χαράζουμε ελαφρά την σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα της τεμπέλας με φύλλο κρούστας και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.

    Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα για τη ζαμπονοτυρόπιτα από την Αργυρώ.

    Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

    Αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα, μπορεί να σερβιριστεί, σε brunch, σε καθημερινό τραπέζι, σε γιορτινό τραπέζι, σε μπουφέ, σε πάρτυ, σε πικ-νικ, σαν κολατσιό στο σχολείο, ακόμα και στη δουλειά!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται