Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Bάζουμε πρώτα το κρέας στη μαρινάδα.
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, περιχύνουμε με 1/3 φλ. ξίδι και το σκεπάζουμε με κρύο νερό.
- Το αφήνουμε από 5 ώρες έως 1 ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
- Με αυτή τη μαρινάδα για αγριογούρουνο, θα φύγει το περισσότερο αίμα η βαριά μυρωδιά του.
- Αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε με μαχαίρι τα κρεμμύδια στα τέσσερα.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν για 10 λεπτά.
- Τέλος, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σκόρδο.
- Βάζουμε το κρέας σε μπολ και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά, να το ρουφήξει το κρέας.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος απ’ όλες τις πλευρές.
- Όσα κομμάτια ροδίζουμε τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
- Στα τελευταία κομμάτια κρέατος ρίχνουμε το κονιάκ, το κρασί και το μπαλσάμικο και αφήνουμε να βράσουν δυνατά για 4-5 λεπτά.
- Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
- Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες και τις προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε επίσης τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Σκεπάζουμε το αγριογούρουνο και σιγοβράζουμε το φαγητό στην κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα και η σάλτσα να δέσει καλά και να μελώσει.
- Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μέλι.
- Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε τα υγρά της κατσαρόλας.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Σερβίρουμε το κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.