Αρνάκι κοκκινιστό

Τρυφερό καλοψημένο αρνάκι κοκκινιστό με σάλτσα ντομάτας και πατάτες λουκούμι.

Εύκολη
2:20

6 - 8

20 λεπτά

2 ωρες

αρνάκι κοκκινιστό

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ροδίζουμε το αρνί γύρω γύρω μέχρι να κάνει κρούστα, περίπου 8-10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα ολόκληρα για το αρνάκι κοκκινιστό. Τα αφήνουμε να γυαλίσουν για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά στη βάση της κατσαρόλας.
  5. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, σκεπάζουμε το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί, περίπου 1 ώρα.
  6. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

ΠΑΤΑΤΕΣ

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες χοντρές.
  2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ελαφρά σοτάρουμε τις πατάτες να μελώσουν, ίσα να γίνουν διάφανες.
  3. Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψί.
  4. Περιχύνουμε με το κρέας και τη σάλτσα του.
  5. Τέλος κάνουμε μια στρώση με τις ψιλοκομμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες.
  6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πιούν οι πατάτες τα υγρά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, χωρίς προσθήκη νερού, και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας με τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά. Έτσι ο πελτές ψήνεται και το άρωμά του είναι συγκλονιστικό. Μετά από αυτή τη διαδικασία συμπληρώνουμε νερό, ζωμό ή κρασί στο φαγητό μας.
Απόρρητο