Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Για το αρνί ρολό γεμιστό με τυρί, ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το αρνίσιο μπούτι για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το ρολό.
- Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το κρασί.
- Το τρίβουμε καλά με το κρασί (σαν να κάνουμε μασάζ).
- Το αφήνουμε ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση για το αρνί ρολό γεμιστό με τυρί. Εάν το αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλειο!
ΓΕΜΙΣΗ
- Ψιλοκόβουμε σε μεγάλο μπολ τα λάπαθα, τα σέσκουλα, τον άνηθο, το μάραθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το αυγό, την ξινομυζήθρα και τα ζυμώνουμε να γίνουν σαν πάστα.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Στρώνουμε τις κληματόβεργες σε ταψί.
- Βγάζουμε το μπούτι από το κρασί.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε με το χέρι σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση-πάστα.
- Το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
- Το ραντίζουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με τα χέρια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βουτάμε για λίγο την μπόλια σε χλιαρό νερό.
- Τυλίγουμε το ρολό καλά με την μπόλια και το δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του. Αυτό θα βοηθήσει το ρολό να παραμείνει ζουμερό σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος.
- Το ακουμπάμε επάνω στις κληματόβεργες.
- Το ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C για περίπου 2 ώρες και 15΄, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Όταν ψηθεί η μπόλια, θα έχει σχεδόν λιώσει.
- Αφαιρούμε τον σπάγκο και κόβουμε το κρέας σε φέτες.