"
  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το γεμιστό αρνίσιο μπούτι

  • 1½ κ. αρνίσιο μπούτι (ξεκοκαλισμένο έτοιμο για ρολό)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα Πάρου
  • 1 ματσ. σέσκουλα
  • 1 ματσ. λάπαθα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (μικρά)
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Λίγες κληματόβεργες

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τυλίξτε το αρνί σε μπόλια.

    Προετοιμασία

    Για το αρνί ρολό γεμιστό με τυρί, ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το αρνίσιο μπούτι για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το ρολό.

    Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το κρασί.

    Το τρίβουμε καλά με το κρασί (σαν να κάνουμε μασάζ).

    Το αφήνουμε ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση για το αρνί ρολό γεμιστό με τυρί. Εάν το αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλειο!

    Διαφήμιση

    Για τη γέμιση

    Ψιλοκόβουμε σε μεγάλο μπολ τα λάπαθα, τα σέσκουλα, τον άνηθο, το μάραθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προσθέτουμε το αυγό, την ξινομυζήθρα και τα ζυμώνουμε να γίνουν σαν πάστα.

    Διαφήμιση

    Για το αρνίσιο μπούτι στο ταψί

    Στρώνουμε τις κληματόβεργες σε ταψί.

    Βγάζουμε το μπούτι από το κρασί.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Απλώνουμε με το χέρι σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση-πάστα.

    Το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

    Το ραντίζουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με τα χέρια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Βουτάμε για λίγο την μπόλια σε χλιαρό νερό.

    Τυλίγουμε το ρολό καλά με την μπόλια και το δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του. Αυτό θα βοηθήσει το ρολό να παραμείνει ζουμερό σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος.

    Το ακουμπάμε επάνω στις κληματόβεργες.

    Το ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C για περίπου 2 ώρες και 15΄, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Όταν ψηθεί η μπόλια, θα έχει σχεδόν λιώσει.

    Αφαιρούμε τον σπάγκο και κόβουμε το κρέας σε φέτες.

    Τι συνταγή θα φτιάξεις με τις φράουλες που έχεις;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×