Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το μίγμα του κιμά σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να φουσκώσει λίγο το ρύζι.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα σε μέτρια φωτιά, να ψηθεί 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε στο αλεύρι και στο βούτυρο, το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά) η σάλτσα.
- Πλάθουμε μικρά – μικρά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά.
- Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε καρότο στη σάλτσα και ρίχνουμε κοτσάνια μαϊντανού και άνηθου δεμένα, για άρωμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφού βράσουν, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγη σάλτσα να ζεσταθούν τα αυγά σιγά σιγά.
- Αποσύρουμε το φαγητό να κοπεί ο βρασμός και τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι.