• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
200

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ρύζι
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1½ lt ζωμός
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε όλα τα υλικά για το μίγμα του κιμά σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να φουσκώσει λίγο το ρύζι.

    Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα σε μέτρια φωτιά, να ψηθεί 2-3 λεπτά.

    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε στο αλεύρι και στο βούτυρο, το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

    Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά) η σάλτσα.

    Πλάθουμε μικρά – μικρά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά.

    Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε καρότο στη σάλτσα και ρίχνουμε κοτσάνια μαϊντανού και άνηθου δεμένα, για άρωμα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφού βράσουν, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγη σάλτσα να ζεσταθούν τα αυγά σιγά σιγά.

    Αποσύρουμε το φαγητό να κοπεί ο βρασμός και τα περιχύνουμε  με το αυγολέμονο.

    Σερβίρουμε με γιαούρτι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για κάθε είδος μαγειρέματος
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται