Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
- Πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο για τις κρασάτες μπριζόλες στο φούρνο, ταμπονάρουμε – σκουπίζουμε τις μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.
- Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε στο ταψί σκόρδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο σε φέτες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες.
- Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε τις μπριζόλες στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200°C.
- Εάν τα λαχανικά κρατάνε, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα να μαλακώσουν.