Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά έχετε στο τραπέζι σας, ζουμερές κρασάτες μπριζόλες, αρωματισμένες από τα λαχανικά.

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά έχετε στο τραπέζι σας, ζουμερές κρασάτες μπριζόλες, αρωματισμένες από τα λαχανικά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
122

Για τις κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μαραθόριζα
  • 5 καρότα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλ. κρασί
  • 1 ½ φλ. ζωμό κρέατος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο για τις κρασάτες μπριζόλες στο φούρνο, ταμπονάρουμε – σκουπίζουμε τις μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες με χαρτί κουζίνας.

    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.

    Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.

    Προσθέτουμε στο ταψί σκόρδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο σε φέτες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες.

    Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί.

    Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά.

    Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε τις μπριζόλες στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200°C.

    Εάν τα λαχανικά κρατάνε, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα να μαλακώσουν.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται