Κυκλαδίτικο πατατάτο

Πατατάτο, μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο κοκκινιστό. Όσοι περνούν από τις Κυκλάδες, ορκίζονται στη νοστιμιά του και την απλότητά του. Μια συνταγή για να απολαύσει με πολλή όρεξη, όλη η οικογένεια και οι καλεσμένοι σας.

5

15 λεπτά

1 ώρα και 20 λεπτά

πατατάτο - μοσχαρι με πατατεσ στο φουρνο κοκκινιστο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για να κάνουμε ωραία κρούστα, περίπου 6΄- 7΄.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να γίνουν διάφανα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα για 3΄- 4΄.
  3. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με το κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί 2΄- 3΄ και να βγάλει όλο το συμπυκνωμένο άρωμα της ντομάτας.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Τέλος, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ώστε να μισοσκεπάσουμε τα υλικά.
  7. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα.
  8. Αφήνουμε να πάρει βράση.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με ελάχιστη σάλτσα.
  10. Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  11. Μάθετε όλα τα μυστικά μου για να επιλέγετε και να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του μοσχαριού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απόρρητο