Για το μοσχάρι κοκκινιστό (Κυκλαδίτικο πατατάτο)
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για να κάνουμε ωραία κρούστα, περίπου 6 με 7 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να γίνουν διάφανα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα για 3 με 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με το κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί 2 με 3 λεπτά και να βγάλει όλο το συμπυκνωμένο άρωμα της ντομάτας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ώστε να μισοσκεπάσουμε τα υλικά.
Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα.
Αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου μία ώρα και 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με ελάχιστη σάλτσα.
Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
