Εκτέλεση
Για το κοκκινιστό μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο, ή όπως το λέμε στα νησιά μας, κυκλαδίτικο πατατάτο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για να κάνουμε ωραία κρούστα, περίπου 6′-7′.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να γίνουν διάφανα ανακατεύοντας για 3′-4′. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με το κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί 2′-3′ και να βγάλει όλο το συμπυκνωμένο άρωμα της ντομάτας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ώστε να μισοσκεπάσουμε τα υλικά. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα. Αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου μία ώρα και 20′ μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με ελάχιστη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
Φανταστικό πατατάτο δοκίμασα στην Αμοργό
Μάθετε όλα τα μυστικά μου για να επιλέγετε και να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του μοσχαριού, αλλά και όλα τα μυστικά για τα πιο πετυχημένα μαγειρέματα στην στην κατσαρόλα.