Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το χτένι σε μεγάλα κομμάτια, και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές για 7-8′ συνολικά. Το βγάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε.
- Χαμηλώνουμε την εστία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να μελώσει και να μαραθεί να 6-7′ και τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ.
- Σοτάρουμε για 1-2′ και ξαναβάζουμε το μοσχάρι με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα.
- Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι το δαφνόφυλλο και ζεστό νερό να σκεπάζει τα υλικά.
- Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει.
- Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις ψημένες μελιτζάνες, την πατάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε για ακόμα 15΄.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Σβήνουμε το φαγητό και αφήνουμε να σταθεί για 15′ να μελώσει η σάλτσα του πριν σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15′, να καψαλιστούν.