• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 45 λεπτά
391
  • 1200 γρ. μοσχάρι
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 5 ώριμες και σφικτές ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 σκελ. σκόρδο σε φέτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Για το μοσχάρι

    Το κόβουμε σε μερίδες.

    Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε  γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, να μαραθεί για 4΄-5΄ και τέλος, το σκόρδο.

    Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

    Σιγοβράζουμε  για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει καλά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Οι μελιτζανες

    Αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    Τις αραδιάζουμε σε ταψι και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Τις αλατίζουμε, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄, να καψαλιστούν ελαφρά.

    Στο τελευταίο πεντάλεπτο, πασπαλίζουμε με κομμάτια φέτας και αφήνουμε στο φούρνο για λίγο να λιώσει.

    Το τελείωμα

    Όταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις  μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

    Σιγοβράζουμε για ακόμα 15΄.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε, συνοδεύοντας το φαγητό με γιαούρτι.

     

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται