Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΜΟΣΧΑΡΙ
- Ετοιμάζουμε πρώτα το κρέας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.
- Αφήνουμε το κρέας για λίγο εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι το φρέσκο δεντρολίβανο και το φρέσκο θυμάρι.
- Αλατίζουμε τα μυρωδικά και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι (χοντροτριμμένο).
- Τα ψιλοκόβουμε όλα με το μαχαίρι ξανά.
- Με 1-2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, λαδώνουμε πολύ καλά το κρέας γύρω γύρω, κάνοντάς του απαλό μασάζ.
- Το κυλάμε πάνω στα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το αλατοπίπερο, καλά καλά, να πιάσει απ’ έξω το κρέας κρούστα.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι (που να μπαίνει και στο φούρνο).
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ροδίζουμε ολόκληρο το κρέας γύρω γύρω για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά, ώσπου να κάνει απ’ έξω κρούστα.
- Σπάμε τα σκόρδα, όπως είναι με τη φλούδα τους, με τη λάμα του μαχαιριού και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Όπως είναι το κρέας στο τηγάνι το μεταφέρουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 15΄-20΄ αν θέλουμε μέτριο ψήσιμο ή περισσότερο αν θέλουμε το κρέας καλοψημένο.
- Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα (προσοχή: δεν το τρυπάμε με πιρούνα) και το σκεπάζουμε.
- Το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ανακτήσει τα υγρά του από το ψήσιμο.
- Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά.
- Με ένα πιρούνι αφαιρούμε τη φλούδα από τα σκόρδα και τα λιώνουμε ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει ανακατεύοντάς την και να μειωθεί ο όγκος της.
- Τέλος προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Ό,τι υγρά έχει βγάλει το κρέας στην πιατέλα τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
- Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το περιχύνουμε με την ελάχιστη αλλά φανταστική σάλτσα του.
- Σερβίρουμε με τα μαριναρισμένα λαχανικά.
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 0,5 εκατοστού. Το ίδιο και τα κολοκύθια.
- Κόβουμε τις πιπεριές στα έξι και αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους.
- Αλατίζουμε τα λαχανικά.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και περνάμε-ψήνουμε όλα τα λαχανικά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, να μαλακώσουν.
- Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Χτυπάμε το λαδόξιδο με αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν αρκετή ώρα (και μία μέρα, ακόμα καλύτερα).