Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.
- Δένουμε το ποντίκι ή το περνάμε σε δίχτυ να κρατήσει το σχήμα του.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε γύρω γύρω.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο για 5-6′.
- Σβήνουμε με το κρασί και τρίβουμε με μία ξύλινη κουτάλα καλά την βάση της κατσαρόλας.
- Αφήνουμε να μειωθούν καλά τα υγρά στο μισό, ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό και το μοσχοκάρυδο.
- Αφού πάρει βράση, σκεπάζουμε καλά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες και 15′, έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας.
- Το βάζουμε σε ξύλο κοπής.
- Δυναμώνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει δυνατά για λίγα λεπτά, μέχρι να πυκνώσει.
- Αφαιρούμε το δίχτυ, κόβουμε σε φέτες το κρέας και το βάζουμε σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε με τη δεμένη σάλτσα και γαρνίρουμε με τα λαχανικά και ρύζι ή πουρέ.