Χοιρινό με λάχανο γιαχνί

Αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό το χοιρινό με λάχανο! Σερβίρεται ζεστό και απολαυστικό

8

15 λεπτά

20 λεπτά

χοιρινό με λάχανο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΓΙΑΧΝΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΓΙΑΧΝΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίζοντας πρώτα τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου, τα ζεματάμε για 2 με 3 λεπτά σε νερό που βράζει και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό να κάνει κρούστα.

  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2 με 3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  6. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
  7. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει  καλά.
  8. Τέλος προσθέτουμε το λάχανο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

  9. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Απόρρητο