Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
Video
Εκτέλεση
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μεγάλα κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, ώστε να ψηθεί.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό με ρύζι.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, μέχρι να λαδωθεί καλά και να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Tips
- Αν θέλετε να αποφύγετε την κρέμα γάλακτος, μπορείτε να τη αντικαταστήσετε με γιαούρτι, αριάνι ή κεφίρ. Και τα τρία δίνουν ωραία, δροσερή γεύση και πιο ελαφριά υφή στη σάλτσα. Και τα τρία υλικά ταιριάζουν υπέροχα στη γεύση — απλώς διαλέξτε αυτό που έχετε ή προτιμάτε!
- Σημαντικό: Το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για να μην «κόψει» όταν το προσθέσετε.
- Τρόπος προσθήκης: Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και το φαγητό έχει μείνει με λίγη σάλτσα, τραβήξτε το σκεύος από τη φωτιά και τότε προσθέστε το γιαούρτι, το αριάνι ή το κεφίρ. Ανακατέψτε απαλά.
- Για πιο πηχτή σάλτσα: Αν επιλέξετε γιαούρτι, αφήστε πρώτα τη σάλτσα να βράσει και να δέσει, μετά αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το.