Για το κοτόπουλο αλά κρεμ
Κόβουμε πρώτα το στήθος κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5 με 6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε σκεπασμένο το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε να δέσει.
Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Για το ρύζι
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γυαλίσει.
Ρίχνουμε το ζωμό ζεστό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.
Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο αλα κρεμ με ρύζι.
Μυστικά
Αν θέλετε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος στα φαγητά αλα κρεμ, μπορείτε να βάλετε γιαούρτι, αριάνι ή κεφίρ.
Θα πρέπει να έχετε όποιο από τα 3 υλικά θα χρησιμοποιήσετε, σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού ολοκληρώσετε το μαγείρεμα και το φαγητό έχει μείνει με λίγη σάλτσα, τραβήξτε το σκεύος εκτός φωτιάς και προσθέστε ένα από τα παραπάνω υλικά.
Ανακατέψτε ελαφρά.
Με το γιαούρτι δένει πιο σωστά και βγαίνει πιο πυκνή σάλτσα όπως γίνεται με την κρέμα γάλακτος.
Εάν χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, αφήστε τη σάλτσα να βράσει και να πυκνώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το γιαούρτι στη σάλτσα.
Στην γεύση είναι τέλεια και τα τρία υλικά.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για τέλειο σπυρωτό ρύζι πιλάφι.
Δείτε επίσης στα μυστικά μου τι πρέπει να προσέχουμε όταν μαγειρεύουμε κοτόπουλο και πως συντηρούμε και πως ξεπαγώνουμε σωστά το κοτόπουλο.