• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
645
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

Για το συνοδευτικο

  • 2 φλ. ρύζι καρολινα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 φλ. ζωμό κότας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε πρώτα το στήθος κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε  για 5 με 6 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.

    Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά.

    Τότε προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

    Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε να δέσει.

    Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

    Για το ρύζι

    Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γυαλίσει.

    Ρίχνουμε το ζωμό ζεστό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

    Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.

    Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

    Σερβίρουμε με ρύζι.

    Μυστικά

    Αν θέλετε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος,  μπορείτε να βάλετε γιαούρτι, αριάνι ή κεφίρ.

    Θα πρέπει να έχετε όποιο από τα 3 υλικά θα χρησιμοποιήσετε, σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αφού ολοκληρώσετε το μαγείρεμα και το φαγητό έχει μείνει με λίγη σάλτσα, τραβήξτε το σκεύος εκτός φωτιάς και προσθέστε ένα από τα παραπάνω υλικά.

    Ανακατέψτε ελαφρά.

    Με το γιαούρτι δένει πιο σωστά και βγαίνει πιο πυκνή σάλτσα όπως γίνεται με την κρέμα γάλακτος.

    Εάν χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, αφήστε τη σάλτσα να βράσει και να πυκνώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το  στη σάλτσα.

    Στην γεύση είναι τέλεια και τα τρία υλικά.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται