Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ
- Πρώτα βάζουμε μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας και ακουμπάμε επάνω το ένα φιλέτο κοτόπουλου.
- Καλύπτουμε με ένα κομμάτι μεμβράνη.
- Με ένα τηγάνι ή άλλο πλακέ, βαρύ αντικείμενο χτυπάμε καλά το φιλέτο μέχρι να γίνει πλακέ και πολύ λεπτό, περίπου 1 εκατοστό πάχος.
- Βάζουμε αλεύρι και αλατοπίπερο σε ένα βαθύ πιάτο και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τα ψίχουλα με το μοσχοκάρυδο.
- Πρώτα πανάρουμε το φιλέτο στο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό, έπειτα το βουτάμε στο αυγό.
- Τέλος το περνάμε στα ψίχουλα, ακουμπάμε τα φιλέτα σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Μπορούμε να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο πανέ με δύο τρόπους.
- Ο πρώτος είναι να το βάλουμε στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψάκι, να το ραντίσουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και να το ψήσουμε στους 180°C.
- Ο δεύτερος τρόπος είναι να ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και να τηγανίσουμε το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 με 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Και στις δύο περιπτώσεις αφήνουμε τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν καλά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- Εκτός από το γιαούρτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπολ.
- Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Διατηρούμε τη σως κρύα.
- Σερβίρετέ το με πράσινη σαλάτα και ντοματίνια.