Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά
- Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο με τις πιπεριές για 3-4’ να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
- Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στην χλιαρή γέμιση.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ένα μικρό πυρέξ.
- Βάζουμε μέσα τη γέμιση και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C για 40’ περίπου.
- Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα ολόγυρα.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.