• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
1

Για τη γέμιση

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Για το τελείωμα

  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Για το ταψί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά

    Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο με τις πιπεριές για 3-4’ να μαραθούν.

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

    Αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι να γίνουν κρέμα.

    Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

    Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στην χλιαρή γέμιση.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ένα μικρό πυρέξ.

    Βάζουμε μέσα τη γέμιση και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C για 40’ περίπου.

    Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα ολόγυρα.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται