Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Πλένουμε πολύ καλά το κουτί της μπύρας και στεγνώνοντάς το.
- Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα βότανα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά για να φτιάξουμε το κοτόπουλο σούβλας.
- Σκουπίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο να στεγνώσει μέσα κι έξω.
- Αλείφουμε ολόγυρα με το λάδι να λαδωθεί παντού.
- Πασπαλίζουμε ολόγυρα το πουλερικό, με το μείγμα μπαχαρικών κι όσο περισσέψει το βάζουμε στην κοιλιά του.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Κρατάμε τη μίση μπύρα για τις πατάτες, θα χρειαστούμε το κουτάκι μπύρας μισογεμάτο.
- Ρίχνουμε μέσα στο κουτάκι με τη μισή μπύρα τις 2 σκ. σκόρδο.
- Βάζουμε το κουτί της μπύρας μέσα στο κοτόπουλο σαν να το σουβλίζουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-170°C, βάζουμε το κοτόπουλο που κάθεται πάνω στο κουτί με τη μπύρα, σε ταψάκι για να στάζουν τα υγρά του και τριγύρω αραδιάζουμε τις πατάτες.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπίρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά.
- Προς το τέλος του ψησίματος, ελέγχουμε τα ζουμιά του κοτόπουλου.
- Τσεκάρουμε αν είναι σωστά ψημένο, μπήγοντας σουβλί στο μπούτι.
- Αν τα υγρά που τρέχουν είναι διάφανα, είναι ψημένο.
- Αν είναι ροζ, θέλει ακόμα επιπλέον ψήσιμο.
- Αφού ψηθεί το κοτόπουλο σούβλας με μπύρα, αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
- Έπειτα με προσοχή αφαιρούμε το κουτί της μπίρας γιατί είναι καυτό όπως και η μπίρα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ