"
Ο πιο περίεργος τρόπος ψησίματος για το πιο νόστιμο και πικάντικο κοτόπουλο σούβλας που φτιάξατε ποτέ. Μην καθυστερείτε, δοκιμάστε το συντομότερο, την...

Ο πιο περίεργος τρόπος ψησίματος για το πιο νόστιμο και πικάντικο κοτόπουλο σούβλας που φτιάξατε ποτέ. Μην καθυστερείτε, δοκιμάστε το συντομότερο, την τραγανή του πετσούλα και το ζουμερό του κρέας.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κοτόπουλο σούβλας με μπύρα

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.800 γραμ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Για το μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.σ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη προετοιμασία

    Πλένουμε πολύ καλά το κουτί της μπύρας και στεγνώνοντάς το.

    Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα βότανα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά για να φτιάξουμε το κοτόπουλο σούβλας.

    Σκουπίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο να στεγνώσει μέσα κι έξω.

    Αλείφουμε ολόγυρα με το λάδι να λαδωθεί παντού.

    Πασπαλίζουμε ολόγυρα το πουλερικό, με το μείγμα μπαχαρικών κι όσο περισσέψει το βάζουμε στην κοιλιά του.

    Διαφήμιση

    Για το στήσιμο

    Κρατάμε τη μίση μπύρα για τις πατάτες, θα χρειαστούμε το κουτάκι μπύρας μισογεμάτο.

    Ρίχνουμε μέσα στο κουτάκι με τη μισή μπύρα τις 2 σκ. σκόρδο.

    Βάζουμε το κουτί της μπύρας μέσα στο κοτόπουλο σαν να το σουβλίζουμε.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-170°C, βάζουμε το κοτόπουλο που κάθεται πάνω στο κουτί με τη μπύρα, σε ταψάκι για να στάζουν τα υγρά του και τριγύρω αραδιάζουμε τις πατάτες.

    Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπίρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά.

    Προς το τέλος του ψησίματος, ελέγχουμε τα ζουμιά του κοτόπουλου.

    Τσεκάρουμε αν είναι σωστά ψημένο, μπήγοντας σουβλί στο μπούτι.

    Αν τα υγρά που τρέχουν είναι διάφανα, είναι ψημένο.

    Αν είναι ροζ, θέλει ακόμα επιπλέον ψήσιμο.

    Αφού ψηθεί το κοτόπουλο σούβλας με μπύρα, αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.

    Έπειτα με προσοχή αφαιρούμε το κουτί της μπίρας γιατί είναι καυτό όπως και η μπίρα.

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×